Duke Lucky Jack

13260787 939481159497975 1541225707 n1

Duke Lucky Jack
Hieronder de set die we bouwden voor een klant die de komende uitvoering van de Crocodile Trophy gaat rijden.
De Crocodile Trophy is een meerdaagse wedstrijd voor mountainbikes in Australiƫ. Ze wordt betwist in de hitte en het ruige terrein van de Australische outback aan de noordzijde van Australiƫ. Ze wordt beschouwd als een van de meest veeleisende meerdaagse MTB-wedstrijden. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in september of oktober. De totale afstand schommelt tussen de 900 en 1500 km, afgelegd in 9 tot 13 etappes. Na elke etappe moeten de deelnemers kamperen en overnachten in tentjes.
Zie ook Crocodile Trophy
Voor deze wedstrijd wilde onze klant een lichte maar toch stijve en robuuste wielset. Gekozen voor de Duke carbon velgen type Lucky Jack. De velgen zijn intern 24.8 mm breed en hebben een off-center positionering van de spaakgaten. Het gewicht van de carbon komt op ca. 330 gram/velg en mede door de asymmetrische vorm is hiermee een zeer stijf en stabiel wiel te bouwen doordat de spaakspanning tussen links en rechts dichter bij elkaar komt te liggen.
Voor de navenset is gekozen voor de zeer hoogwaardige Industry Nine Classic Torch navenset met zijn 120 vertandingen in de vrijloop en zijn kenmerkende geluid. De navenset die er heel fraai uitziet is geannodiseerd in een mooie dieprode kleur. Bijna alle kleuren zijn leverbaar. Zowel het CNC vrezen van de naafhuizen als ook het maken van de bodies en de annodisering wordt alles in eigen beheer van Industry Nine gedaan in een relatief klein fabriekje in Asheville in the USA.
Zie ook Industry Nine Classic Torch
Verder zijn de spaken van DT Swiss type Revolution en is op de aandrijfzijde achter de Campetition Race spaak gebruikt.
Dat resulteerde in een gewicht van 1449 gram voor de wielset maar het is vooral gewicht/stijfheid wat deze wielset tot een absolute topper maakt.
Er zijn meerdere mogelijkheden met carbon velgen zoals van Nox Composites, Enve en onze eigen BikeWheels Light carbon velgen maar ook deze Duke velgen zijn van zeer hoogwaardig carbon en zeker het overweken waard voor uw eventuele toekomstige wielset.
Wilt u meer info bel ons gerust op 06-53559438 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.