Allround race wielset

IndustryNineClassicTorchRoad

Top allround wielset
Hieronder de wielset die we in opdracht van een klant mochten bouwen.
Een lichte betrouwbare set waar km's mee gemaakt kon worden was de vraag.
De Industry Nine Torch Classic navenset is het neusje van de zalm.
De naaf is CNC gefreest wat inhoud dat het naafhuis binnen de kleinste toleranties wordt geproduceerd waardoor er een zeer exacte passing is van de hoogwaardige lagers, alleen zo is een lager een lang leven beschoren.
Verder is de vrijloop zeer fijn vertand met 2 x 3 aangrijppunten die op hun beurt weer met 2 tanden tegelijk ingrijpen op de totaal 60 tanden.
Verder heeft deze naaf één van de grootste flenzen op de aandrijfzijde achter en staat deze flens ook nog eens ver naar rechts waardoor er ook daadwerkelijk een stijver wiel kan worden gebouwd.
Zet hieromheen de toch al stijve H Plus Son Arch velgen in combinatie met de DT Swiss Revolution spaken en de Competition Race op de aandrijfzijde achter en je krijgt echt een zeer stijve wielset.
De H Plus Son Arch velgen zijn intern bijna 18 mm breed en daadoor perfect met 25 mm banden te rijden. Bovendien is de velg zodanig geconstrueerd dat bij eventueel lekrijden de band zich er eenvoudig laat afnemen. Zeker niet een onbelangrijk gegeven in de praktijk bij het fietsen.
Al met al een achte allround topset die we graag bouwden.
Meer info op info@bikewheels,nl

Tags: industry nine